muziek

ABBA The Music

Thank you for The Music


za 11 maart 2023   Grote zaal

20:00 uur

Laatste kans


Een muzikale feel-good show!

‘Thank you for The Music’ vertolkt de songs van ABBA zowel vocaal als muzikaal op originele wijze én bevat nieuwe en verrassende uitvoeringen van het ABBA-repertoire. Met veel energie gebracht door een bijzondere groep musici en vocalisten; allen groot ABBA fan!

ABBA is één van dé iconen van de internationale popmuziek. Alle leeftijden genieten nog dagelijks van de muziek en nog altijd worden miljoenen platen verkocht.

In een meer dan twee uur durende show worden alle grote hits ten gehore gebracht. Dé songfestivalwinnaar ‘Waterloo’ en wereldhits als: ‘Mamma Mia’, ‘Dancing Queen’, ‘Does Your Mother Know’, ‘Money Money Money’, ‘SOS’, ‘Knowing Me Knowing You’, ‘Summernight city, ‘Voulez Vouz’ en ‘Chiquitita’. Alles wordt gespeeld met de feel van ABBA, zoals ze dat tijdens hun eigen concerten deden: niets op tape, alles live! ABBA The Music is géén tributeband en géén musical, maar brengt precies datgene waar het om gaat; The Music! Met groots showpodium, visuals en veel licht!

Met
Met o.a. Rob Winter en Giovanni Caminita (o.a. Marco Borsato) en Mandy Huydts, (o.a. Frizzle Sizzle/Frogettes) Linda Caminita (Mrs. Einstein), en Monique van der Ster (o.a. Frogettes en Kayak)

Hoe bestaat het dat de muziek van ABBA jong en oud al bijna vijftig jaar blij maakt en ontroert?
Waarom kunnen inmiddels al bijna drie generaties muziekliefhebbers nummers als Mamma Mia, Dancing Queen en Money Money Money nog moeiteloos meezingen? En hoe komt het dat zelfs de ABBA-musical (en gelijknaminge film) Mamma Mia én het recente ABBA Voyage-project kunnen rekenen op miljoenen bezoekers? Kortom: wat is het geheim van ABBA?

Anne Hurenkamp ontdekte als vijfjarige de ABBA-elpees in de platenkast van haar ouders. Inmiddels is ze meer dan veertig jaar verslingerd aan de muziek en het verhaal van de meest succesvolle band die Zweden ooit voortbracht. In haar inleiding gaat Anne op zoek naar de ingrediënten die ABBA tot de band maakten waar we met z'n allen al jaren aan verknocht zijn. Vroeger misschien stiekem, maar tegenwoordig komen we daar gewoon eerlijk voor uit. En daar is niets mis mee! 

Ook interessant voor jou: