toneel

De Verleiders

Bureau Buitenschot


di 22 april 2025   Grote zaal

20:00 uur

Verkoop start di 28 mei 10:00


Bureau Buitenschot, de macht en wildgroei van de consultancy branche.

Een kwaadmakende messcherpe satire over het bestuurlijke gezwel wat onze samenleving al twintig jaar overwoekert: het extern advies. Het Parasieten Gilde.

Een wildgroei aan organisatie-, advies- en strategieconsultancies heeft bestuurlijk Nederland lamgeslagen en de democratie uitgehold. Consultants dumpen vuistdikke rapporten op de bureaus in Den Haag, terwijl gedupeerden met niets achterblijven. Want waarom zou je met belastinggeld een bevolkingteisterend schandaal verhelpen, als je ook KPMG en McKinsey open deuren kan laten intrappen? Gladde jongens die iedere aansprakelijkheid van de hand wijzen en hun peilloos diepe zakken vullen met publiek geld. Uw geld.

Ondertussen is er een immer groeiende groep burgers die zich door deze praktijken steeds machtelozer en ongezien voelt. Ze kunnen geen woning krijgen, worden voor fraudeur uitgemaakt en hebben nauwelijks toekomstperspectief.

Dit onrecht is niet langer houdbaar. Wat te doen? DE VERLEIDERS geven een avond lang ongevraagd en ongezouten advies. En dat voor een bescheiden uurtarief.

De afgelopen jaren hebben DE VERLEIDERS negen legendarische voorstellingen gemaakt over macht, banken, vastgoedfraude, de gezondheidszorg, algoritmes en AI. Bij al deze thema’s speelde consultancy een dubieuze rol.

Producent: De Verleiders bv - Inge Bos, George van Houts, Tom de Ket

Regie: Leopold Witte

Script: Tom de Ket en George van Houts

Met: Pierre Bokma, Linde van den Heuvel, Victor Löw, Steye van Dam, George van Houts en Tom de Ket

Decor en videontwerp: Michiel Voet

Lichtontwerp: Uri Rappaport

Kostuumontwerp: Arien de Vries

Ook interessant voor jou: