dans jeugd & familie

Introdans (6+)

Carmen


za 21 januari 2023   Grote zaal

19:00 uur

Bestel snel


Deze gepassioneerde familievoorstelling vormt een mengeling van moderne dans, flamenco en de paso doble.

Ga met Introdans vol vuur de wintermaanden in met de groots bezette dansproductie Carmen van de Spaanse choreograaf Gustavo Ramírez Sansano. Een eigentijdse dansversie van de wereldberoemde publiekstrekker over de temperamentvolle Carmen, die zich door niets of niemand wil laten binden. Ramírez Sansano koos Picasso’s werk als inspiratiebron, met zwart-witte decors, kostuums en muziek van Georges Bizet. Een heerlijke theatrale dansvoorstelling voor iedereen!

Choreograaf Gustavo Ramírez Sansano (1978, Spanje) begon zijn carrière als danser, onder andere bij het Nederlands Dans Theater, maar is allang een veelgevraagd dansmaker. Zijn stoere en verleidelijke versie van Carmen is sinds de première in 2012 een wereldwijd succes. Over de hele wereld zijn al vele jonge harten veroverd door deze eigentijdse Carmen. De zachtaardige soldaat Don José valt als een blok voor de vurige Carmen, maar zij wil zich niet binden aan één man. De passie en emotie spatten van het toneel, geholpen door het relatief eenvoudige zwart-witte decor geïnspireerd op het werk van Picasso.


NB: Wil je meer zien van Introdans? Kijk dan ook eens naar de voorstellingen 'Bach' en 'End of Season' bij onze ‘buren’ in Theater Orpheus.

Website: Introdans

Ook interessant voor jou: