klassiek

Kamermuziek

Ensemble met Julien Libeer


vr 1 november 2024   Grote zaal

20:00 uur

Verkoop start di 28 mei 10:00


Julien Libeer wordt door de internationale pers geprezen als een van de meest markante muzikale persoonlijkheden van de jonge generatie. Hij was de afgelopen jaren te gast in verschillende grote concertzalen en is een veelgevraagd kamermusicus.

Hij trad op met orkesten van naam, o.a. het KCO, en speelde in kamermuziekverband met het Danish String Quartet, Paul Lewis, Maria João Pires en violist Lorenzo Gatto. Pierre Colombet is primarius van het wereldberoemde Quatuor Ebène. Al tijdens zijn opleiding kwam zijn liefde voor kamermuziek tot uitdrukking: hij won 1ste Prijzen in de categorieën Vioolsonate, Strijkkwartet en Strijkkwintet. Maté Szücs (voormalig solo-altist Berliner Philharmoniker) switchte op 17-jarige leeftijd van viool naar altviool.

Als violist en als altviolist scoorde hij hoog in concoursen, o.a. met 1ste Prijzen. Hij is zeer actief als kamermusicus, was lid van  vele kamermuziekensembles en speelt samen met beroemde musici als Janine Jansen, Frank Peter Zimmermann, Christian Tetzlaff en Vadim Repin. Eckart Runge behoorde in 1989 tot de oprichters van het voormalige Artemis Quartet. In 2019 verliet hij dit strijkkwartet om andere, eigen artistieke wegen in te kunnen slaan; binnen de klassieke muziek, maar ook in jazz-, tango- en filmmuziek.

LET OP: Je kunt ook alle 7 Kamermuziekconcerten in seizoen 24/25 in één abonnement kopen: klik hier.
*Met uitzondering van het jubileumconcert op 2 oktober 2024.

Mozart - Pianotrio in Bes, KV 502

Mozart - Pianokwartet in g, KV 478

Brahms - Pianokwartet in c, op. 60

Julien Libeer, piano                 

Maté Szücs, altviool        

Pierre Colombet, viool             

Eckart Runge, cello

Ook interessant voor jou: