toneel

Koning Krump

Het NUT


do 10 oktober 2024   Grote zaal

20:00 uur

Verkoop start di 28 mei 10:00


Koning Krump is een adembenemend koningsdrama met de adem van Fox breaking news. Ruk je los van talkshows, ‘Amerika-kenners’ en complottheorieën en verlekker je aan Shakespeareaanse machtswellust, liefde, satire en noodlot.

Tegen zijn verwachting wordt Krump (Wart Kamps) gekozen tot koning. Hij voelt zich geliefd en wil zijn macht koste wat het kost behouden. Zijn vrouw Melania (Georgina Verbaan) voelt onheil naderen. Krump wil de wereld onder controle houden en gaat daarvoor steeds verder.

Koning Krump is een koningsdrama in vijf bedrijven met de energie van een kickboksgala en de spanning van House of Cards. Filosofische verhandelingen afgewisseld met kluchtige slapstick. Bloederige moordpartijen gevolgd door romantische serenades. Vijf live afleveringen om in één avond te bingen; van de euforie van een verkiezingsoverwinning tot de duistere ondergang van een heerser die zijn grip op de realiteit verliest.

Dinsdag 5 november 2024 kiest Amerika haar nieuwe president. De harde strijd om het ambt, het gigantische mediacircus, de harde toon en polarisatie: je kan haast niet geloven dat het echt is. Toen Donald Trump in 2016 het verkiezingstoneel besteeg nam het spektakel toe. Zijn charisma en branie, zijn vrouwen, vertrouwelingen, tegenstanders en haters: allemaal inspiratie voor deze verzonnen, ronkende, muzikale theateravond over macht.

Website: Het NUT

Tekst: Jibbe Willems

Regie: Greg Nottrot

Spel: Mark Kraan, Marcel Osterop, Keja Klaasje Kwestro, Kiki van Deursen, Myrthe Huber, Charlie Panneman (stage), Meike Derksen (stage), e.a.

Muziek en spel: Viktor Griffioen, e.a.

Kostuumontwerp: Dieuweke van Reij

Scenografie en lichtontwerp: Uri Rappaport

Creatief producent: Juliska Retra

Ook interessant voor jou: