musical

Malle Babbe

de Rob De Nijs musical


wo 26 maart 2025   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


do 27 maart 2025   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


vr 28 maart 2025   Grote zaal

20:00 uur

Laatste kans


De muziek en rijke carrière van Rob de Nijs komen tot leven in de gloednieuwe musical Malle Babbe. Een project waar Rob en zijn vrouw Jet sinds 2021 bij betrokken zijn, in samenwerking met Joop van den Ende.

De musical is gebaseerd op een waargebeurd en bepalend moment in Rob’s leven, waarin hij zweeft tussen droom en werkelijkheid. Door de ziekte van Parkinson is hij intussen tot weinig in staat. Om hem op te vrolijken neemt Jet hem mee terug naar zijn jongere jaren en stappen ze samen in het Circus van zijn Geheugen. Vergezeld door bekende personages als Jan Klaassen de Trompetter, Zuster Ursula en Malle Babbe herbeleven ze hoogte- en dieptepunten uit zijn rijke en spraakmakende carrière. Het winnen van zijn eerste talentenjacht, een optreden in Voor De Vuist Weg bij Willem Duys, de eerste hit ‘Zachtjes tikt de regen’, het grote succes van ‘Banger Hart’ en nog veel meer.

Zijn affaires. Zijn grote liefde.
En hoe zat het al die jaren nou echt met Rob’s liefdesleven en de honderden affaires? Jet wil de onderste steen boven hebben. Dit levert herkenbare, breekbare maar ook humoristische momenten op. Een sterrencast brengt het verhaal en alle grote hits tot leven in een prachtige setting met live orkest.  

Ga mee op deze fantasierijke reis en laat Rob je nog een keer terugvoeren naar de kroegen met blond schuimend bier waarin hij afrekent met de heren van fatsoen.

Audiobeschrijving voor blinden en slechtzienden:

De voorstelling op vrijdag 28 maart is ook toegankelijk voor publiek met een visuele beperking.

Een blindentolk van Komt het Zien! beschrijft tijdens de voorstelling wat er te zien is. Door een koptelefoon hoort de blinde of slechtziende bezoeker de tolk en weet zo precies wat er gebeurt. Vooraf geeft de blindentolk ook extra uitleg over het decor en de kostuums en is er een speciale meet & feel inleiding.

Heeft u vragen, bestelt u liever telefonisch of komt u met een blindengeleidehond? 
Bel met de servicebalie via 0570 – 683 555 of reserveer via info@deventerschouwburg.nl

Klik hier voor meer info.

Website: Malle Babbe de Rob de Nijs musical

Na een grondig auditieproces zijn er nog twee personen in de running voor de felbegeerde titelrol. Zij worden de komende maanden intensief begeleid middels workshops, lezingen en coachingsessies. Met als doel om niet zozeer een dubbelganger te vinden maar een acteur die de vereiste combinatie van zang- en acteertalent heeft om de unieke persoonlijkheid en klank van Rob de Nijs recht te kunnen doen. In september wordt de knoop doorgehakt en zal bekend zijn wie Rob gaat vertolken in de musical Malle Babbe.

“In oktober 2021 begonnen onze gesprekken met Rob over een project rondom zijn repertoire. We hebben meerdere ideeën uitgewerkt en vinden het een eer een musical te mogen maken over iemand die muzikaal zoveel heeft betekend. Ik kijk erg uit naar deze bijzondere samenwerking.” | Joop van den Ende, Creative Producer bij MediaLane Theater

“Wij zijn ongelofelijk trots en blij dat MediaLane Theater deze musical gaat produceren met een team onder leiding van Joop van den Ende, schrijver Dick van den Heuvel en Maurice Wijnen. Hun kwaliteitsreputatie past zo bij wat Rob zijn hele muzikale leven nagestreefd heeft. Wij kijken er enorm naar uit, zowel voor Rob zijn fans als voor de musicalliefhebber.” | Jet de Nijs

Het creatieve team staat onder leiding van creative producer Joop van den Ende, creative director Maurice Wijnen en scriptschrijver Dick van den Heuvel. Carline Brouwer tekent voor de regie en Jeroen Sleyfer is verantwoordelijk voor de muzikale supervisie & arrangementen en Eline Vroon voor de choreografie. De rest van het team bestaat uit Joris van Veldhoven (decorontwerp), Arjen Klerkx (projecties), Cocky van Huijkelom (kostuumontwerp), Bart van den Heuvel (lichtontwerp), Maarten Houdijk (geluidsontwerp), Michel van Oostveen (pruiken) en Robin van den Heuvel (ondersteuning/ research).

Ook interessant voor jou: