show

Politie BigBand


zo 23 januari 2022   Kleine zaal

15:00 uur

Bestel snel


Het Politiekorps Oost-Nederland staat graag midden in de samenleving. De politie zoekt op allerlei manieren contact met het publiek. Niet alleen door bijvoorbeeld de orde te handhaven of boetes uit te schrijven maar ook op een ontspannen manier. Muziek bindt mensen, vandaar dus de Politie BigBand.

Op 10 juni 2020 bestond de uit de Arnhemse Politie Muziek Verening voortgekomen Politie BigBand 100 jaar. Het programma zal gevuld worden met een terugblik over de afgelopen 100 jaar, waarin de als harmonie begonnen Arnhemse Politie Muziek Verening om werd gebouwd tot big-band, daarna zijn vleugels uitspreide over de nieuw gevormde politieregio Gelderland-Midden, om tenslotte onderdeel uit te maken van de Nationale Politie in de Eenheid Oost-Nederland. De muziekvereniging is de afgelopen 100 jaar meegegroeid ten aanzien van kwaliteit en de vorm van de muziek en wij zijn er daarom trots op u bij deze uit te nodigen om te komen genieten van een middag muzikaal kijk- en luistergenot en samen met ons terug te blikken op 100 jaar politiemuziek in Arnhem en omstreken.

De Politie BigBand Oost-Nederland speelt natuurlijk klassiekers van Glenn Miller of van Count Basie. Die mogen niet ontbreken want daar wordt vaak om gevraagd. Verder speelt de bigband pop-stukken, ballads, of stevige rocknummers, bossa's of latin-stukken. 

De Politie Bigband staat onder leiding van Guus Tangelder en bestaat uit 20 leden en werken bij de Politie Oost-Nederland of bij een andere eenheid. Ook spelen er muzikanten mee die werken bij een organisatie waar de politie veel mee samenwerkt.

Met medewerking van Rob Sijben, de Bubbles & Boas en eigen zangeres Joanne Belgrave.

Website: Politie BigBand

Ook interessant voor jou: