dans

Arno Schuitemaker

The End - part 2


vr 30 mei 2025   Kleine zaal

20:30 uur

Verkoop start di 28 mei 10:00


The End - part 2 neemt je mee in uitersten. Met een intrigerende mix van beweging, elektronische muziek, licht en video verkent de voorstelling een wereld van veranderende relaties.

Wat betekenen verbondenheid, connectie en samenzijn op dit moment? Wat brengt ons dichter bij elkaar? Hoe kan onderlinge transparantie interactie versterken?

De hyperfysieke voorstellingen van choreograaf Arno Schuitemaker maken telkens een overweldigende indruk en worden geprezen om de inventieve vormen die hij creëert met thema’s waar het intieme en het universele elkaar ontmoeten. Op een even spannende als subtiele manier vervaagt The End - part 2 het verschil tussen zien en gezien worden. De voorstelling voelt als een verzameling korte verhalen waarin energie, verstilling, sensitiviteit, vervreemding en verlangen elkaar confronteren en vinden. De drie performers leggen verschillende facetten van zichzelf bloot en heffen, uiteindelijk, fysieke grenzen op - zelfs met tegenstellingen kunnen we onze individuele ruimtes delen.

Arno Schuitemaker doorbreekt in zijn hedendaagse en radicale voorstellingen grenzen tussen dans, performance, beeldende kunst en clubcultuur. Het maakt hem één van de intrigerendste makers van het moment. “Mustsee van het jaar” schreef Scènes over zijn vorige voorstelling 30 appearances out of darkness, die op het Holland Festival in première ging. The Way You Sound Tonight won de Zwaan, de prijs voor meest indrukwekkende dansproductie van het seizoen. Zijn voorstellingen zijn in al meer dan 30 landen op toonaangevende podia te zien geweest.

Let op! Waarschuwing voor bezoekers met epilepsie: in de voorstelling zitten stroboscopische lichteffecten.

Concept en creatie: Arno Schuitemaker Uitvoering: Mark Christoph Klee, Ivan Ugrin en Angelo Petracca

Lichtontwerp: Jean Kalman

Muziek: Aart Strootman

Video: Gilbert Nouno

Kostuums: Victor Klijsen

Decor: Jean Kalman en Arno Schuitemaker

Technisch producent: Maarten van Burken

Video techniek: Daan Hazendonk

Techniek: Sander Schaart en Ruben Lijbers 

Outsideeye: Miguel A. Melgares

Publiciteitsbeeld: Lonneke van de Palen

Het bewegingsmateriaal is gecreëerd in samenwerking met de performers.

Teaser: Dammes Kieft

Ook interessant voor jou: