muziektheater

Ernest Beuving

Eén van de 70’s


vr 18 april 2025   Kleine zaal

20:30 - 22:50 uur

Bestel snel


Let op! De voorstelling (van vrijdag 11 oktober 2024) is verplaatst (naar vrijdag 18 april 2025) wegens persoonlijke omstandigheden. Ticketkopers zijn reeds geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je mailen naar kassa@deventerschouwburg.nl.


‘Één v/d 70’s’ is een nostalgisch feest der herkenning  maar ook met een vette knipoog, want Beuving weet heel goed: “vroeger is ook niet meer, wat het nooit geweest is. 

Als retrofetisjist en kind van de jaren 70 kijkt Beuving naar wat er in de afgelopen 50 jaar is veranderd in het dagelijkse leven. Waar zijn de gemacrameede plantenhangers (waar het water altijd doorheen liep) en de letterbakken (stofnesten) toch gebleven? Niet alles was toen beter natuurlijk. Zo zag Marijke Helwegen er in de jaren 70 veel ouder uit dan tegenwoordig maar premier Joop den Uyl had al wel een modernere telefoon dan Mark Rutte nu. De jaren 70 was de tijd van De Grote Drie en vele Grote Drieën. Beuving wekt ze via zijn imitaties tot leven en geeft via hen een beeld van de veranderingen in die 50 jaar. Zo zingt hij als Wim Sonneveld:

Er was geen Facebook, geen mobiel, je was nog mens en geen profiel en vrienden kwamen op visite…

Als Toon Hermans heeft hij het erover dat hij in de trein in de jaren 70 in een rookcoupé wel eens stiekem nièt gerookt heeft… Ook muzikaal laat hij deze periode herleven, van Boudewijn de Groot en Ramses Shaffy tot Jacques Brel, Neil Diamond en Iggy Pop.

"Een multitalent met een ijzersterke zangstem, vlijmscherpe imitaties en hij improviseert ongelooflijk soepel." | De Stentor     

Website: Ernest Beuving

Fries Dagblad - "Zeer getalenteerde komiek met de onderkoelde vrolijkheid van Tommy Cooper en een voortreffelijke imitator en gangmaker."

De Stentor - "Behalve zijn prachtige liedjes moet Ernest Beuving het hebben van zijn theaterpersoonlijkheid. De niet te stuiten cabaretier ontpopt zich als beschouwer. Wat blijft is zijn mateloze gevoel voor humor.”

Tubantia - “Dat Ernest zoveel stemmen in huis heeft dwingt respect af. Maar als hij deze ook nog eens sterke teksten in de mond legt kan alles helemaal niet meer kapot.”

Telegraaf - "Niemand is bestand tegen hem, een mond als een mitrailleur en altijd een voltreffer op het juiste moment. Zijn rake imitaties vallen in de smaak evenals zijn melancholische liedjes." 

Leewarder Courant - “Meesterlijke imitaties en Beuving laat weer horen over wat voor een voortreffelijke zangstem hij beschikt." 

Meppeler Courant - "Gevatte alleskunner met voortreffelijke opgebouwde en gezongen liedjes. Niet alleen zijn buigzame stem  maar ook zijn vindingrijkheid brengen het publiek van het lachen naar het brullen."  

Ook interessant voor jou: