klassiek

Francis van Broekhuizen & Gregor Bak

Schandalig mooie opera!


za 11 mei 2024   Grote zaal

20:00 - 22:05 uur

Laatste kans


Na hun succesvolle tournee van de voorstelling Bij twijfel hard zingen, zijn Francis van Broekhuizen en Gregor Bak weer terug met een geheel nieuwe voorstelling: Schandalig mooie opera!

Kent u het beroemde verhaal over de val van Tosca en de trampoline? Wist u dat de bochel van Rigoletto weleens zakt tot onder de billen van de zanger? In deze voorstelling gaat Francis veel dieper in op beroemde anekdotes en schandalen uit de operawereld. Wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Zijn de verhalen over moeilijke operadiva’s waar? Natuurlijk zal Francis kleine uitstapjes maken naar andere beroemde classics uit de lichtere muziekgenres. Kortom, een leerzame en gezellige avond vol humor en prachtige muziek van onder andere Verdi, Puccini en Mozart.

Over Francis van Broekhuizen
Francis van Broekhuizen studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien zong ze rollen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga, De Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera. Francis werd bij het grote publiek bekend door haar deelname aan tv-programma’s als Maestro, All Together Now, Ranking the Stars en De slimste mens.

Over Gregor Bak
Gregor Bak heeft, na het gymnasium en een klassieke pianostudie, muziekwetenschap gestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Hij is een aantal jaren werkzaam geweest als docent muziek op verschillende middelbare scholen en dirigeerde diverse koren. Sinds 1993 is hij als dirigent verbonden aan het Oeral Kozakkenkoor. Als pianist is hij zeer veelzijdig: hij speelt van klassiek tot popmuziek. 

"De geboorte van een nieuw genre: stand-up-Opera" - Theaterkrant

Op 19 december was Francis van Broekhuzien te gast bij Volgspot op Radio 5. Daar vertelde ze over haar programma op tv over Lourdes, maar ook over haar nieuwe theatertour.
Vanaf 34.00 hoor je alles over de nieuwe voorstelling. 

Klik hier om naar het fragment te gaan. 

Francis was onlangs te gast bij het programma 'Spijkers met Koppen' live vanuit de Leidse Schouwburg. 
Ze deelt sleaze en dirt uit de operawereld. 

Klik hier om het fragment te beluisteren.

“Wat een leuke vrouw is Francis van Broekhuizen toch. En wat kan ze gaaf zingen.” - ★ ★ ★ ★ Scènes 

“Deze voorstelling is een feest van plezier.” - ★ ★ ★ ★ Scènes 

“Waarom is opera toch vooral zo elitair, vraag ik me weer eens af. Bij Van Broekhuizen is opera volkskunst die nooit plat wordt. Bravo!!” - ★ ★ ★ ★ Scène

Ook interessant voor jou: