opera

La Traviata – Giuseppe Verdi

Ukraine Chamber Opera i.s.m. Camerata Amsterdam-Kiev o.l.v. Jeroen Weierink


do 31 oktober 2024   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


La Traviata, een tijdloos meesterwerk, belichaamt het moderne verhaal van verboden liefde en verlies.

De ontroerende opera, vergezeld van Verdi's prachtige muziek en Piave's meeslepende verhaal, is een universele blockbuster. De intieme productie van de Ukrainian Chamber Opera brengt dit klassieke verhaal dichterbij dan ooit. Met gepassioneerde zangers uit Oekraïne, die een extra dimensie toevoegen aan het verhaal, belooft het een onvergetelijke ervaring te worden. Met Marianna Tsvietinska en Maxime Vorocheck in de hoofdrollen, ondersteund door Olexander Forkushak als Vader Germont, staat de cast garant voor fenomenale vertolkingen. Regisseur Marc Krone en dirigent Jeroen Weierink brengen een dynamische uitvoering van dit tijdloze meesterwerk.

Wat deze productie extra bijzonder maakt, is de samenwerking met gepassioneerde zangers uit Oekraïne, voor wie dit verhaal over dwang, verplichting en verlies een extra betekenis heeft. De Ukrainian Chamber Opera bestaat uit topsolisten uit verschillende Oekraïense Operahuizen, die zich verenigd hebben en hun werk buiten hun thuisland voortzetten. Verschillende solisten zijn reeds te gast geweest in Nederland met de Kharkiv City Opera, de Kharkiv Staats-opera of de Opera van Dnipro.

Het ongelukkige liefdespaar Violetta en Alfredo zal vertolkt worden door Marianna Tsvietinska en Maxime Vorocheck. Deze twee solisten van de opera van Lviv hebben met deze rollen in andere producties  grote successen gehad.  Marianna wordt tijdens deze tournee afgewisseld met de uit Odessa afkomstige Maria Knihnytska  die werkzaam is als soliste aan de San Carlo Opera in Napels. Vader Giorgio Germont wordt gezongen door Olexander Forkushak die kind aan huis is bij vele operahuizen in Europa.

Ondanks de kleinere setting blijft de vorm authentiek. De opera bevat dan ook alle publiekslievelingen als Libiamo, Sempre libera en Parigi o cara. Mis deze unieke kans niet om La Traviata te ervaren zoals nooit tevoren.

In de hoofdrollen: Marianna Tsvietinska /Maria Knihnytska  Violetta Valery, Maxime Vorocheck, Alfredo Germont, Olexander Forkushak, Giorgio Germont

Orkest: Camerata Amsterdam-Kiev

Dirigent: Jeroen Weierink

Regie: Marc Krone

Producent: Muziekburo NooTsprong

De regie is in handen van Marc Krone, die de afgelopen jaren o.a. met producties met de Kharkiv Opera (Aïda, Parelvissers) zijn sporen verdiend heeft. De muzikale leiding is in handen van Jeroen Weierink. Hij reisde met vele operaproducties (o.a. La Traviata, Tosca, Parelvissers, Aïda en Nabucco) met gezelschappen uit Oekraïne door de Benelux. La Traviata wordt de zoveelste samenwerkng tussen beide heren en zal dus garant staan voor een dynamische uitvoering.

Ook interessant voor jou: