Waste Me is een mix van dans, theater, trash art en livemuziek.
Welkom aan de achterkant van de wegwerpmaatschappij. Uit een grote afvalberg kruipen vijf performers tevoorschijn. Ze gooien spullen, afval en elkaar weg. Ze worden spullen, de spullen zijn hun leven. Fabrieksmatige bewegingen en kuddegedrag wisselen elkaar af. Is het Utopia of zijn ze in de hel beland? Ze wachten op iets, een verlossing, een nieuwe wereld. Kunnen ze zich uit deze zelfgemaakte gevangenis bevrijden?
Waste Me is een dansperformance van Maas theater en dans en choreograaf/ theatermaker Cecilia Moisio, en werd speciaal gemaakt op locatie voor Oerol Festival. Wegens succes komt Waste Me naar het theater! Waste Me is een ferm pleidooi voor consuminderen. Een kritische blik op hoe consumentisme onze psyché en gedrag veranderd heeft en wat dit betekent voor onze eigenwaarde en de waardering van anderen om ons heen.
Moisio confronteert je met de harde werkelijkheid en neemt je mee naar een dystopische wereld, een tijdloze plek waar we de resultaten zien van ons consumeergedrag en onze drang om elkaar als spullen te behandelen.
Website: Maas theater en dans
Concept, regie, choreografie: Cecilia Moisio
Performance: Aaron Faneyte, Bianca Casaburi, Yulia Kalinchenko, Kamil Pilarski, Lester David
Video en lichtontwerp: Mark Thewessen
Componist: Lester David
Tekst: Aska Hayakawa, Cecilia Moisio en performers
Decor: Marlies Schot, Jerrel Manuël (assistent)
Kostuums: Daphne Karstens, Claudia Pittau (assistent)
Dramaturgie: Merel Heering
Productie: Djoeke Westdijk
Co-productie: Maas theater en dans en Cecilia Moisio Company
Trailer: Kay van Vree
Teaser: Paul Sixta
“Ik wil een stuk maken over de consumptiemaatschappij en onze Westerse wegwerpcultuur. We leven in een wereld van geld, massaconsumptie en hierdoor ook enorme hoeveelheden afval. Per jaar produceren we per persoon 500 kg trash. Van kleins af aan worden we gebombardeerd met reclame. In Amerika herkennen tweejarigen de gouden bogen van McDonald’s al voordat ze de letter M kennen. Waste Me gaat over de absurditeit van alsmaar spullen kopen en de hunkering naar meer, meer, meer. Je bent wat je koopt… Intussen is bewezen: hoe meer we focussen op spullen, hoe ongelukkiger we zijn. Er moet iets drastisch veranderen in ons gedrag. We zien de aftakeling weerspiegeld in de economie, maar ook in de klimaatcrisis. Hebben we echt meer nodig? Is de consumptiemaatschappij sterker dan het individu, kunnen we de reclame weerstaan? Is er een weg terug of zijn wij gedoemd? En wat zou een ander model van leven kunnen zijn? Deze voorstelling komt voort uit de persoonlijke behoefte om er iets aan te doen, om een gesprek te beginnen en een activistische voorstelling te maken.”
Maas theater & dans maakte voor Voor Waste Me een online plakboek met hierin allerlei achtergrondinformatie over de voorstelling, zoals meerdere interviews, een quiz, tips & tricks en meer!
“Geëngageerd theater van dit niveau maak je niet vaak mee” | Theaterkrant
“De souplesse en beweeglijkheid van de dansers uit zich in een expressief bewegingspatroon” | Theaterkrant
“Komt aan als een klap in het gezicht” | de Volkskrant
Eerder maakte Cecilia Moisio jongerenvoorstelling Victory bij Maas theater en dans. Daarmee won Moisio de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2019. In 2021/2022 volgde voor Maas de voorstelling REVOLT en in 2023 presenteert ze Pinocchio Effect, haar eerste voorstelling voor de grote zaal, een coproductie van Maas theater en dans en Scapino Ballet Rotterdam.
De documentaire Waste Me door Paula Sixta neemt je mee achter de schermen van het onderzoek dat aan de voorstelling Waste Me voorafging. Cecilia maakt in haar artistieke werk veel gebruik van laboratoria en interviews, omdat ze zo verbonden blijft met de actualiteit en de samenleving. Voor Waste Me sprak ze met jongeren over consumentisme, afval en klimaatverandering en verzamelde ze persoonlijke verhalen die de voorstelling mede vormgaven.
Naast deze interviews bevat de documentaire exclusieve repetitiebeelden en een kijkje in het Waste Me Lab—een reeks workshops met Rotterdamse jongeren. Hier ontstond ruimte voor een open dialoog, waarin zij hun gedachten, frustraties en ideeën konden delen.
+
+
= € 15,00
(excl. € 3,25 boekingskosten per boeking)
di 20 mei 2025 Kleine zaal
20:30 uur
Hyperfysiek en betoverend: choreograaf Arno Schuitemaker weet met zijn werk telkens op ongeëvenaarde wijze te overdonderen. The End - Part 2 is een mix van dans, muziek, licht en videoprojecties.
Meer info »
In een windstille proloog die begeleid wordt door de kabbelende pianoklanken van Simeon ten Holt’s Canto Ostinato bereiden de dansers zich voor op wat komen gaat. Ze zijn klaar voor de strijd.
Meer info »