Maas Theater Dans

WASTE ME (XL/13+)


di 20 mei 2025   Kleine zaal

20:30 uur

Verkoop start di 28 mei 10:00


Waste Me is een mix van dans, theater, trash art en livemuziek.

Welkom aan de achterkant van de wegwerpmaatschappij. Uit een grote afvalberg kruipen vijf performers tevoorschijn. Ze gooien spullen, afval en elkaar weg. Ze worden spullen, de spullen zijn hun leven. Fabrieksmatige bewegingen en kuddegedrag wisselen elkaar af. Is het Utopia of zijn ze in de hel beland? Ze wachten op iets, een verlossing, een nieuwe wereld. Kunnen ze zich uit deze zelfgemaakte gevangenis bevrijden?

Waste Me is een dansperformance van choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio, en een stevig commentaar op de uit de hand gelopen consumptiemaatschappij. Een ferm pleidooi voor consuminderen. Een kritische blik op hoe consumentisme onze psyché en gedrag veranderd heeft en wat dit betekent voor onze eigenwaarde en de waardering van anderen om ons heen. 

Moisio confronteert je met de harde werkelijkheid, maar neemt je ook mee naar de wereld waar mensen waardevoller zijn dan spullen, waar geluk belangrijker is dan bezit. Naar het echte Utopia… Het decorbeeld is de exacte hoeveelheid afval die een Europeaan weggooit in een jaar.

Concept, regie, choreografie: Cecilia Moisio

Performance: Aaron Faneyte, Bianca Casaburi, Katarzyna Sitarz, Yulia Kalinchenko

Live muziek: Marlon Penn

Compositie: Marlon Penn

Decor: Marlies Schot

Kostuums: Daphne Karstens

Dramaturgie: Merel Heering

Coproductie: Maas theater en dans & Cecilia Moisio Company

“Ik wil een stuk maken over de consumptiemaatschappij en onze Westerse wegwerpcultuur. We leven in een wereld van geld, massaconsumptie en hierdoor ook enorme hoeveelheden afval. Per jaar produceren we per persoon 500 kg trash. Van kleins af aan worden we gebombardeerd met reclame. In Amerika herkennen tweejarigen de gouden bogen van McDonald’s al voordat ze de letter M kennen. Waste Me gaat over de absurditeit van alsmaar spullen kopen en de hunkering naar meer, meer, meer. Je bent wat je koopt… Intussen is bewezen: hoe meer we focussen op spullen, hoe ongelukkiger we zijn. Er moet iets drastisch veranderen in ons gedrag. We zien de aftakeling weerspiegeld in de economie, maar ook in de klimaatcrisis. Hebben we echt meer nodig? Is de consumptiemaatschappij sterker dan het individu, kunnen we de reclame weerstaan? Is er een weg terug of zijn wij gedoemd? En wat zou een ander model van leven kunnen zijn? Deze voorstelling komt voort uit de persoonlijke behoefte om er iets aan te doen, om een gesprek te beginnen en een activistische voorstelling te maken.”

Ook interessant voor jou: