muziek

Yamato | in de serie Wereldlokaal

Hinotori" - De vleugels van de Feniks


wo 15 mei 2024   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Het motto van de YAMATO drummers is: “We gaan overal naartoe als iemand YAMATO nodig heeft! We willen energie brengen naar de mensen die in de wereld leven!”.

Kortom: de groep brengt vreugde in de wereld. Op het podium staan ze met meer dan 40 Taiko-drums en deze hebben allemaal een ander karakter. YAMATO is soms intens, soms verdrietig, soms geruststellend en in het volgende moment komisch op het podium. Het publiek is meer dan een groep toeschouwers. Het publiek wordt overspoeld door het geluid van de Taiko, zweet, huilen en lachen; ze worden één met de artiesten. 

De dageraad breekt aan
Nu is het tijd om op te staan
We zijn niet verslagen
Ook als we tegen een berg aanlopen die hoog oprijst
Zelfs als we onze voeten in een diep dal laten glijden
We zijn vele malen opgestaan
Net toen we te zelfverzekerd begonnen te geloven dat we overal heen konden gaan
Onder de hemel, boven de aarde
We werden geconfronteerd met de grootste berg die ik ooit had gezien
We zonken weg in een vallei dieper dan welke vallei dan ook
In de schaduw van een enorme berg
In de duisternis van een pikdonkere vallei
We werden opgeslokt
Wanhoop en hoop
We zijn de zon die erachter schijnt niet vergeten
Terwijl we blijven worstelen, lopen we vooruit
En nu zien we het licht wederom
Nu is het tijd om weer op te staan
Vlieg hoog 

De Feniks

 Vlieg hoog en draag het licht van de zon

We spreiden de vleugels van onze brandende zielen

Wij zijn de Feniks

 

Website: Yamato Drummers

YAMATO is een Japanse Taiko-drumgroep gevestigd in de prefectuur Asuka-mura, Nara. Bij de Japanners is deze plek ook wel bekend als de geboorteplaats van Japan. Ze noemen zichzelf "YAMATO, de Taiko-drumgroep die de hele wereld rondreist”. De groep heeft meer dan 4.000 shows gedaan in 54 landen over de hele wereld sinds hun oprichting in 1993. Het Taiko-werk van YAMATO kan niet volledig worden beschreven met het woord 'performance'. Ze hebben opgetreden in theaters, scholen, allerlei soorten evenementen en geven zelfs workshops en Taiko-lessen. Ze besteden een half jaar aan een Japan-tournee en een half jaar aan de wereldtournee.

Hun grootste trommel genaamd “ Odaiko ”, is gemaakt van een enorme boom van 400 jaar oud. Deze is ongeveer twee meter in doorsnee en weegt 500 kg. Alle andere Taiko drums zijn verschillende maten en hebben verschillende geluiden. De leden van de groep hebben hun lichaam tot het uiterste getraind om deze enorme Taiko te spelen. De akoestische druk overtreft het voorstellingsvermogen.

Ze laten hun Taiko-drums niet alleen exploderen in een enorm geluid; ze produceren ook delicate muziek die de luisteraar voorziet van een palet van zorgvuldig vervaardigd tonen. Dit is waarom YAMATO's originele uitvoeringen bekend staan als "fysieke muziek" en hierdoor blijven ze lovend ontvangen worden over de hele wereld.

Allerlei soorten mensen verzamelen zich rond het geluid van de Taiko en verweven hun leven waarbij ze de kracht voelen van elkaars innerlijke passie en hart. Ze komen samen om een moment te creëren waarin ze zich echt levend voelen.

Ontdek de nieuwe ervaring door Taiko-geluiden die nog nooit eerder gevoeld zijn" YAMATO reist nog steeds de wereld rond.

Ook interessant voor jou: