Winnaars cabaretprijzen ook te zien in onze schouwburg!


Sara Kroos, Nina de la Parra & Alex Klaasen winnaars van de VSCD Cabaretprijzen 

De prestaties van podiumkunstenaars verdienen bijzondere aandacht en een zo compleet mogelijk publiek. Daarom eren de podia, verenigd in de VSCD, en partners uit de sector elk jaar een aantal podiumkunstenaars door het uitreiken van prijzen in verschillende genres voor de indrukwekkendste podiumprestaties. De Poelifinario is de cabaretprijs voor de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen. Deze prijs wordt uitgereikt in drie categorieën: entertainment, engagement en kleinkunst.
De Neerlands Hoop is de Cabaretprijs voor de meest veelbelovende theatermaker(s) met een groot toekomstperspectief.

Winnaar van de Poelifinario 2020 & 2021 in de categorie entertainment is Sara Kroos met haar voorstelling 'Verte'. 

De jury: “Met Verte zet Kroos een grote stap in haar carrière. Het is een voorstelling die waarschijnlijk nog meer mensen aanspreekt dan voorheen. Ze koppelt de kritische stemmen in haar hoofd aan een mooi pleidooi voor kwetsbaarheid en doorbreekt het taboe op mentale stoornissen. Onder de oppervlakte sluimeren dus serieuze thema’s. Toch houdt Kroos het dit keer vooral licht. Het spervuur van grappen over haar ongemakkelijke burgerbestaan treft vrijwel altijd doel, terwijl ze ontroert met liedjes over opgroeien. Dit is een verrukkelijke theateravond met zeer smakelijke ingrediënten.” 

Sara Kroos is met 'Verte' bij ons te zien op 2 maart 2022.

Winnaar van de Poelifinario 2020 & 2021 in de categorie engagement is de Alex Klaasen Revue met 'Showponies 2'.

De jury: “Het daverende succes van Showponies schreeuwde om een vervolg. Daarin geeft Klaasen zich meer dan ooit bloot en stelt hij gevoelige vragen over zijn identiteit en maatschappelijke positie. Hoe accepteer je jezelf als de wereld het daar zo moeilijk mee heeft? Showponies 2 gebruikt die thematiek als fundament waarop Klaasen en zijn collega’s opnieuw een prachtig feest bouwen, hoe serieus de boodschap ook is. De choreografieën van Daan Wijnands zijn subliem, de liedteksten van onder meer Jurrian van Dongen zeer ontroerend en het samenspel om je vingers bij af te likken.”

Alex Klaasen is met zijn nieuwe revue, getiteld 'Snowponies' bij ons te zien op 8 december 2021. 

Winnaar Neerlands Hoop 2020 & 2021 is Nina de la Parra met haar voorstelling 'Gods Wegen'.

De jury: “Nina de la Parra is een fenomenale fysieke performer, die haar innerlijke onrust bijna twee uur lang elke seconde voelbaar maakt. Ze neemt ons met het programma Gods wegen in overdonderend tempo mee van Nederland naar Suriname en van politieke statements naar verhalen over avontuurtjes in smoezelige hotels. Het levert een wervelwind van een voorstelling op, waarin de cabaretière even snel wisselt tussen talen als tussen emoties. Zo zingt, speelt en danst De la Parra zich een weg naar haar vloeibare identiteit. Daarbij werd ze aanvankelijk in balans gehouden door een muzikaal trio en afgelopen seizoen door het fluwelen saxofoonspel van Sanne Landvreugd.”

Nina de la Parra is met 'Gods Wegen' bij ons te zien op 15 december 2021.